top of page
Wat is het platform?

Om deze ontwikkeling te stoppen is het platform Bij Vriendelijk Zeeland opgericht. Hierin werken belanghebbende organisaties samen om Zeeland de meest BIJvriendelijke provincie van Nederland te maken.

 

Platform BIJvriendelijk Zeeland draagt hieraan bij door belangrijke kennis te bundelen, deze kennis vindbaar te maken en uit te dragen via sociale media en nieuwsbrieven. Daarnaast organiseert het Platform regelmatig workshops en seminars met het doel om partijen te verbinden, zodat BIJvriendelijke projecten efficiënter en effectiever kunnen worden uitgevoerd.

Over het platform:

Platform BIJvriendelijk Zeeland vertegenwoordigt een groot aantal Zeeuwse partijen met als doel om burgers en bedrijven te enthousiasmeren actief bij te dragen aan een gezonde leefomgeving voor bestuivende insecten.

De afgelopen decennia is er sprake van een wereldwijde afname van insecten. Ook in Zeeland zien we dat soorten insecten en hun aantal sterk verminderen. En verschijnen hierover dan ook regelmatig berichten in de media. Veel wilde soorten zijn staan inmiddels op de Rode Lijst en worden met uitsterven bedreigd.

 

De achteruitgang is het grootst in het agrarisch cultuurlandschap. Onze moderne manier van voedselproductie en de klimaatverandering zijn belangrijke oorzaken. Bestuivers zijn echter onmisbaar voor de groenten- en fruitteelt.

DSC_7584.JPG

Over het platform:

Een samenwerking van Zeeuwse partijen die zich inzetten voor versterking van biodiversiteit

Betrokken partijen

10

Voltooide projecten

21

Groei in bijen populatie:

8%

bottom of page