top of page
  • Wico

Terugkijken Bijensymposium West-Vlaanderen

Het Bijensymposium 2023 van West-Vlaanderen heeft in April plaatsgevonden! Het evenement was een fantastische gelegenheid voor degenen die het belang van bijen voor onze omgeving erkennen en actief willen bijdragen aan een bijvriendelijke regio. Met een volzet bijensymposium en een lange reservelijst, was het enthousiasme voor bijen groter dan ooit.
Terugkijken:

Mocht je dit jaar gemist hebben of wil je de informatieve presentaties opnieuw bekijken, dan hebben we goed nieuws voor je. Alle presentaties van het symposium zijn nu beschikbaar om terug te kijken in het archief.


Onderwerpen:

Het programma van dit jaar bevatte een breed scala aan onderwerpen, van hoe nectar- en stuifmeelonderzoek wordt uitgevoerd, tot het gebruik van honinganalyse als indicator voor de milieutoestand.


Gastheer Peter Norro en verschillende experts, waaronder Katrien Geurts, Dieter Depraetere, Matti Pisman en Kim Nguyen, hebben een schat aan kennis gedeeld om bijen te helpen en hun bijdrage aan ons ecosysteem te waarderen.

Maar het gaat niet alleen om het leren, het gaat ook om het toepassen van die kennis. Samen met diverse partners, waaronder Regionaal Landschap Houtland & Polders, Stadlandschap West-Vlaamse hart, Inagro en gemeente Knokke-Heist, werken we aan bijvriendelijke oplossingen en initiatieven.


Toekomstige evenementen:

Ben je geïnteresseerd in deelname aan het volgende Bijensymposium of wil je op de hoogte blijven van toekomstige evenementen? Laat je gegevens hier achter. Samen kunnen we een verschil maken en werken aan een bijvriendelijke regio.


Vragen:

Voor vragen over dit project of het bijensymposium, kijk op de website van het Bijensymposium


9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page